RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Оштрафували та позбавили прав помилково: українець зумів довести неправоту поліції в суді

В Україні суд незаконно позбавив водія прав водити машину на рік за нібито кермування у стані алкогольного сп’яніння. Справжній порушник назвав патрульним ім'я та прізвище зовсім іншої людини.

Як вдалося довести у судовому порядку невинуватість, повідомляють юристи на порталі Дорожній адвокат.

Фахівці описали ситуацію: патрульні зупинили водія, який керував авто "ВАЗ-2101" у стані алкогольного сп’яніння. Водій сказав, що документи забув удома, а під час складення протоколу назвав дані абсолютно сторонньої людини.

Читайте також: В Україні хочуть відчутно підняти штрафи за перевищення швидкості: скільки доведеться платити

Працівники поліції, повіривши на слово, склали протокол та передали до суду. У підсумку - суд визнав вказаного у протоколі громадянина винним у керуванні у нетверезому стані, присудивши 17 тисяч гривень штрафу та втрату права керування авто на один рік.

Громадянин, якого було засуджено, подав апеляцію на рішення місцевого суду. Апеляційний суд переглянув відеозаписи та дійшов висновку, що на місці зупинки авто дійсно був зовсім інший чоловік. А "оштрафований" громадянин не має ніякого відношення ані до "ВАЗ-2101", ані до вказаної адреси у протоколі.

Апеляційний суд скасував рішення попередньої інстанції.

Юристи наголошують, що патрульні діють протиправно, складаючи протоколи на осіб зі слів водіїв.

Раніше "Апостроф" писав, що штраф водію без проведення розгляду справи є незаконним й автовласник може звернутися до суду.