RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Taurus для України: Шольц зробив нову заяву

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що позиція його країни щодо передачі Україні авіаційних крилатих ракет великої дальності Taurus не змінилась.

Про це він повідомив на пресконференції з прем'єром Британії Ріші Сунаком.

Читайте також: В Німеччині поставили крапку в питанні передачі Україні ракет Taurus

За його словами, Німеччина й надалі продовжить поставляти Збройним силам України реактивні системи залпового вогню, адже це її "завдання". Проте рішення щодо "однієї системи озброєнь" надалі чітке, маючи на увазі Taurus.

"Однак моє рішення також чітке в тому, що ми й надалі будемо найбільшим прихильником України в Європі, що ми й надалі будемо двома країнами, разом з Великою Британією, які роблять найбільше і саме те, що є важливим для оборони, я вже говорив про три батареї Patriot, і це те, що є негайною необхідністю", - повідомив Шольц.

Канцлер висловив сподівання, що інші держави-союзники зможуть надати Patriot ЗСУ, попри власні потреби в безпеці, адже саме системи здатні змінити ситуацію, посиливши протиповітряну оборону.

Як відомо, Україна давно чекає від Німеччини поставки далекобійних Taurus, що здатні бити на відстані 500 кілометрів. Однак ФРН відмовляє. Раніше канцлер називав різні причини, серед яких те, що використання ракет потребує особливого підходу. Для них необхідна спеціалізована комп'ютерна система, яка є тільки в Німеччини. Також острах за те, що ракети великої дальності Taurus в Україні загрожують ударами по Москві.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому Олаф Шольц не хоче передавати ракети Taurus Україні.

  • Вас також може зацікавити :

Зеленський і Шольц підписали важливу угоду про безпеку України

Україна отримала найновіші німецькі системи ППО Skynex: фото, відео та особливости

Україна отримає все для перемоги: польський політик дав обнадійливий прогноз щодо війни