RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

14 вересня

13 вересня

Всі новини

В Росії затримали ще одного поплічника Шойгу, маєток топ-чиновника взяли штурмом

На Росії, окрім кадрових перестановок, продовжуються також інші затримання. На цей стало відомо, що арештувати вдалося главу управління кадрів міноборони РФ Юрія Кузнєцова – поплічника Шойгу підозрюють у кримінальному злочині.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Читайте також: Кадрові перестановки в Кремлі: в ISW пояснили плани Путіна після звільнення Шойгу

Російські канали з посиланням на правоохоронні органи повідомляють, що затримати вдалося главу управління кадрів міноборони РФ Юрія Кузнєцова – "... затримали у власному ліжку". На його робочому місці, а також у його будинку провели обшук.

За повідомленнями російських медіа, контррозвідники прийшли у всеозброєнні і діяли "нарочито жорстко". Близько 5-ї години ранку 13 травня силовики начебто "винесли" ворота і вікна в особняку Кузнєцова в Істринському районі Московської області.

Відомо також, що у момент штурму в будинку перебував сам Юрій Кузнєцов і його дружина. Чоловіка, як зауважується в повідомленні, "витягли з ліжка і відвезли на допит". Також додається, що комусь із рідних затриманого знадобилася медична допомога.

Генерал-лейтенанта Кузнєцова підозрюють у кримінальному злочині – розслідуванням справи займатиметься Головне військово-слідче управління СК РФ. Додається, що слідчий звертався до суду, щоб обрати Кузнєцову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Пізніше стало відомо, що ПІБ затриманого начальника головного управління кадрів вже з'явилося в картотеці суду, тобто Кузнєцова Юрія Васильовича вже могли відправити під арешт.

Також нагадали, що у 2010 році генерал-лейтенанта Кузнєцова призначили начальником 8 управління Генштабу збройних сил РФ, а в травні 2023 року його назначили начальником головного управління кадрів міноборони РФ.

Нагадаємо, раніше у Польщі затримали дезертира з російської армії, який воював в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Шойгу можуть звинуватити у держзраді: в Росії набирає обертів історія з затриманим заступником міністра

Російська гра престолів: що задумав Путін, змістивши Патрушева та Шойгу

Поміняли оленяра на рахівника: що відомо про нового очільника міноборони РФ