RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Доберуться до всіх: як і коли Україна зможе стягувати штрафи з ухилянтів за кордоном

Після ухвалення нового закону про мобілізацію та обмеження чоловіків в отриманні консульських послуг за кордоном, їх планують також змусити сплачувати штрафи.

Про це розповіли адвокатки на YouTube-каналі "Пані в законі".

Так, вони розібрали приклад, де чоловік розповідає, що виїхав за кордон вже давно, банківські рахунки в Україні закрив та і взагалі має подвійне громадянство, наприклад, Німеччини чи Швеції. Буцімто, накладення штрафу у такому випадку неможливе.

Однак еспертки спростовують ці слова, аргументуючи це змінами у Податковому кодексі.

"У нас Податковий кодекс адаптується до Європейського законодавства. У вересні 24-го року між Україною та іншими державами Євросоюзу відбудеться перший автоматичний обмін інформацію щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standard)", - наголосили вони.

Читайте також: Повістки поштою і через голів ОСББ: українцям готують нові "сюрпризи" після 18 липня

Це означає, що система обміну інформацією все одно знайде ухилянтів. Тобто, навіть та людина, яка отримала громадянство іншої країни, але при цьому не позбулася українського, залишається громадянином України та несе відповідальність перед законом.

"Насправді по фінансових потоках все це можна прослідкувати. Тому що є ж ідентифікаційні номери, якщо ні - то по іншій додатковій інформації знайти. Не те що ми стверджуємо що щось будуть робити, але повірте - можливо щось допишуть з цього приводу. У нас же є міжнародні договори України з іншими країнами, зокрема й про стягнення аліментів", - розповіли адвокатки.

Раніше "Апостроф" писав, якими будуть нові правила мобілізації з 18 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Штрафувати зможуть кожного? Що не так з новими вимогами ТЦК

Штрафи будуть заочними: що ще готують ухилянтам в Україні

Тюрма не загрожує: в Раді зменшили покарання для ухилянтів

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.