RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Статистика Міноборони: скільки українців вже оновили дані в "Резерв+"

Вже 1,5 мільйона військовозобов'язаних українців оновили свої облікові дані в ТЦК та СП, але найчастіше українці користувалися мобільним додатком "Резерв+".

Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Читайте також: Чи будуть повістки в "Резерв+": в Міноборони дали неоднозначну відповідь

"Близько 1,5 млн українців вже успішно виконали цю вимогу Закону та оновили облікові дані. Лідером за кількістю оновлень залишається мобільний додаток "Резерв+", - сказав Лазуткін.

За його словами, з 18 червня у додатку "Резерв+" з'явиться Qr-код та електронний кабінет стане онлайн-аналогом паперових військово-облікових документів.

Він додав, що з 18 травня понад 14 тисяч військовозобов'язаних зі 124 країн вже оновили свої облікові дані онлайн. Серед лідерів - Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Великобританії, Литва, Нідерланди та Словаччина.

Як відомо, з 18 травня в Україні набув чинності Закон про мобілізацію. Усі військовозобов'язані українці віком від 18 до 60 років мають оновити свої облікові дані до 16 липня 2024 року. Тим, хто не зробить це вчасно, загрожують суттєві штрафи.

Раніше "Апостроф" розповідав, які дані треба оновити до 16 липня, і коли це потрібно робити повторно.

  • Вас також може зацікавити:

Програмісти не винні: у Міноборони і ТЦК назвали причину збоїв у додатку "Резерв+"

Оновлення даних військовозобов’язаними: коли треба приходити до ТЦК і коли не обов’язково

Чи вручають повістки у ЦНАПах: відверта відповідь влади Києва

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.