RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Новий прецедент в історії: експерт назвав наслідки визнання Путіна диктатором

Рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи про визнання Володимира Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та оголошення РФ диктатурою мають рекомендаційний характер – це не закони, прийняті в рамках Євросоюзу. Але вони можуть увійти до підручників.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів британський журналіст та письменник Андрій Остальський.

Читайте також: Готуйтеся там, у Москві: коли Росія заплатить за терор проти України

Він зазначає, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може спокійно всі ці постанови ігнорувати, чим він, напевно, і займатиметься.

"Але при цьому я б все ж таки підкреслив, що це рішення має велике моральне значення, і може навіть увійде до підручника історії, і прецедент важливий створений, і якоюсь мірою на нього доведеться озиратися навіть Орбану. Не знаю, в якій, але це буде психологічним фактором, який заважатиме людям на кшталт Орбана спілкуватися з Путіним, тиснути йому руку, для абсолютної більшості європейських країн він тепер нерукостислий чоловік, причому вже не виправити цю ситуацію. ні. Я не кажу, що Путін неодмінно гірший за Сталіна - просто часи інші, Сталін все-таки був союзником у Другій світовій війні, тому заплющували очі на дуже багато", - заявив він.

Він також підкреслив, що зараз історична ситуація інша, і зараз не можна пробачити те, що сталося, враховуючи кількість пролитої крові, причому через якісь геополітичні фантазії диктатора.

"Зрозуміло, що ця диктатура вже давно, і треба було Парламентській Асамблеї раніше таку ухвалу винести" , - Остальський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін зробив чергову скандальну заяву щодо єврейського походження українського президента.

  • Вас також може зацікавити:

Голодомор 2.0: Росію підозрюють у плануванні жахливого злочину

Рішення за Сенатом: у США зробили крок до визнання дій РФ геноцидом проти українського народу

Країна-сусід України визнала Голодомор геноцидом: що відомо