RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ влаштувала "вбивство" активіста і затримала замовника: опубліковано фото і відео

У Черкаській області співробітники контррозвідки Служби безпеки України вдалися до інсценування вбивства громадського активіста і ще двох чоловік, після чого затримали "замовника" злочину.

Про це повідомляє прес-центр відомства.

"Для залякування людей київський ділок замовив вбивство трьох громадян. Першим ‒ представник громадського об’єднання «Самооборона майдану Черкаської області» та волонтер АТО, надалі ‒ голова однієї із сільських рад району та її близький родич. Правоохоронці задокументували зустріч замовника з кілером, який повідомив правоохоронців про підготовку злочину та погодився співпрацювати зі слідством. На ній комерсант озвучив прізвища майбутніх жертв, надав додаткові інструкції щодо їхньої ліквідації, обговорив терміни та порядок виконання замовлення", - наголошується в повідомленні.

Для імітації вбивства працівники спецслужби організували "зникнення" активіста по дорозі додому. Надалі в околицях Києва здійснено імітацію вбивства активіста, викопана яма для поховання, на тлі якої, згідно з умовами замовника, здійснено кілька постановочних фотографій з тілом чоловіка зі слідами насильницької смерті.

Надалі слідчі задокументували, як "кілер" передає замовнику фотографії та отримує від нього 15 тисяч доларів, після чого зловмисник був затриманий.

Фото: ssu.gov.ua

Бізнесмену оголошено про підозру у вчиненні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві. Наступного з'ясувалося, що журналіст живий, а інформація про його загибель була частиною спецоперації СБУ щодо запобігання замаху на нього.

Також читайте матеріал "Апострофа": Навіщо "вбили" Аркадія Бабченка: кілька незручних запитань і відповідей.