RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Якийсь цирк: спливли дані про знайдений в Україні "нічийний" військовий склад

Правоохоронці виявили на території Донецької та Дніпропетровської областей "нічийний" арсенал зброї і військової техніки, виявилося, що у зброї є господар.

Про це повідомляється в Twitter "Конопляний Джмелик".

Відзначається, що Українська добровольча армія два місяці тому офіційно передала цю зброю 3-му полку Сил спеціальних операцій.

"Цирк якийсь ... Офіс генпрокурора відрапортував про виявлення "нічийного" схрону з арсеналом зброї і військовою технікою в приміщеннях колишнього міського клубу і дитячого табору. БМП-2К, БТР-70, МТ-12 Рапіра ... Виявляється УДА два місяці тому офіційно передала все це 3 полку ССО ", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою ситуацію прокоментував редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов в Facebook.

За його словами, джерело з командування 3-го полку спецназу ЗСУ повідомив, що слідчі дії прокуратури і поліції проведені на базі, яка належить 3-му полку спецназу, на базі є їх охорона, а дана техніка й озброєння згідно з рішенням Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака передається на баланс ЗСУ.

"Генпрокуратура показала на фото обшук в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області - це колишня база Української добровольчої армії. У лютому 2020 го року вся ця база разом з усім озброєнням і технікою була офіційно передана нашому полку ... Обшук почали через два місяці, після того, як ми зайняли цей об'єкт і він знаходиться під контролем спецназу. Я так зрозумів, хтось вирішив собі намалювати якісь досягнення, але це ж повна брехня, причому легко перевіряється ", - повідомило джерело.

Цю інформацію підтвердив і глава УДА Дмитро Ярош.

"Це колишня тилова база 5-го батальйону УДА, яку знають всі, і два місяці тому ми передали її 3-му полку спецназ, наших бійців на базі вже немає, на базі знаходяться тільки військовослужбовці ЗСУ ... Я здивований, що прокуратура і поліція, отримавши всю інформацію від військовослужбовців, від СБУ, вирішили влаштувати цей скандал. Просто дискредитують країну, що тут нібито БМП і боєприпаси невідомо кому належать. У владі взагалі відсутня якесь розуміння, що вони творять, як я бачу, самі себе топлять ", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Донбасі виявили величезний арсенал зброї.