RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Тому що" і "томущо": як правильно писати українською

У людей, які вивчають українську мову, і у тих, хто володіє досконало, часто виникає питання, як правильно писати - "тому що" або "томущо".

Про це пише Nenws.com.

Читайте також: Ніяких пішли і давайте: як чемно звертатися до людини українською з проханням

Написання підрядного союзу "тому що" може викликати труднощі, оскільки він складається з двох частин. Все ж таки, як слід правильно написати цей союз: через дефіс, разом чи окремо?

Написання підрядного сполучника “тому що” може викликати труднощі, оскільки він складається з двох частин. То все-таки, як слід правильно написати цей сполучник: через дефіс чи ні?

Щоб зрозуміти це, визначимо, з яких компонентів він складається. Розглянута підрядний сполучник є похідним утворенням: тому + що.

Щоб визначити, як правильно пишеться слово “тому що” або “томущо“, через дефіс, разом чи роздільно, з’ясуймо частину мови, до якої воно належить, а також з яких компонентів складається.

"Тому що" - є складовим підрядним сполучником і завжди пишеться роздільно.

Раніше "Апостроф" розповідав, чи є русизмом слово "пилосос" і які є аналоги в українській мові.

  • Вас також може зацікавити:

Не Даша і не Наташа: як звучать українською русифіковані жіночі імена

"Біля" чи "близько"? Як правильно сказати українською про приблизну кількість часу

Як на українську перекласти слово "пододеяльник": правильні замінники

"Апостроф" запустив рубрику "Говоримо українською правильно", де ми будемо проводити лагідну українізацію: пояснювати випадки застосування правопису, мовних норм, публікувати цікавинки про мову. Робимо це для того, щоб в нашій країні з кожним днем ставало більше україномовних українців, а наша солов’їна мова лунала звідусіль!