RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Білорусі спецслужби затримали журналіста InformNapalm

У п'ятницю, 12 березня, у Білорусі співробітники КДБ захопили журналіста та волонтера міжнародної спільноти InformNapalm Дениса Івашина. Його зараз утримують у слідчому ізоляторі тюрми №1 м. Гродно.

Про це йдеться в повідомленні сайту спільноти InformNapalm.

12 березня в його квартирі провели обшук. Матір Івашина пов'язує затримання та обшук з активною журналістською діяльністю Дениса. Напередодні затримання, 11 березня, він давав інтерв’ю в ефірі російськомовного телеканалу “Настоящее время” щодо третьої частини власного великого OSINT-розслідування про колишніх працівників розформованого в Україні спецпідрозділу “Беркут”, які після втечі з України пішли на службу режиму Лукашенка в Білорусі. Воно вийшло на сторінках білоруського видання “Новы Час“.

Станом на 10:00 13 березня стало відомо, що у КДБ висунули Денису Івашину підозру по ст.365 (втручання у діяльність співробітників органів внутрішніх справ). Дана стаття передбачає покарання у вигляді від штрафу до 3 років позбавлення волі. Обшуки відбулися як у Дениса вдома, так і у його матері. Співробітники КДБ Білорусі шукали все, що пов’язане з Україною.

Зараз Дениса Івашина утримують у слідчому ізоляторі тюрми №1 м. Гродно.

Денис Івашин - громадянин Білорусі, який має статус закордонного українця. У 2014 році він був активним учасником Революції Гідності на Майдані в Києві, а потім долучився до міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm як OSINT-розслідувач та перекладач.

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві закордонних справ категорично відкинули інформацію голови Комітету держбезпеки Білорусі Івана Тертеля, який заявив про постачання великих партій "зброї з України" до Білорусі.