RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Втратили значну суму: що втратила сім'я Назарбаєва через протести

Сім'я колишнього президента Нурсултана Назарбаєва, дочка Дінара Кулібаєва та її чоловік Тимур Кулібаєв, втратили близько 3 млрд доларів через обвал курсу акцій на тлі протестів у країні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначимо, що рідні Назарбаєва курирують двома банками – Kapsi та JSC Halyk Bank. Коли демонстранти почали підпалювати громадські будівлі, акції банків опустилися на 30% - зі 118 до 87 доларів.

Статки голови банку В'ячеслава Кіма зменшилися до 4,2 млрд доларів (раніше було 5,7 млрд доларів). Щодо генерального директора Kapsi Михайла Ломтадзе, то він втратив 1,4 млрд доларів. На сьогоднішній день він має – 3,8 млрд доларів.

Протести у Казахстані

На початку січня на заході Казахстану місцеві жителі почали протестувати через підвищення цін на скраплений газ. Масові виступи супроводжують сутичками демонстрантів із правоохоронцями.

4 грудня казахстанські силовики застосували сльозогінний газ проти мітингувальників у центрі Алмати.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв очолив Раду безпеки республіки, якою раніше керував екс-президент Нурсултан Назарбаєв. Наприкінці він додав, що їхати з країни не має наміру.

"Мій конституційний обов'язок - бути разом із народом. Разом ми подолаємо цю чорну смугу в історії Казахстану, вийдемо з неї сильними", - заявив Токаєв.

Раніше "Апостроф" писав, що політичний і правозахисник Мейран Абдуманапов відверто говорив про розправу над людьми в Алмати.