Панірувальні сухарі крихта з хліба, яку використовують для покриття кулінарних виробів з м'яса, риби та овочів. Вони надають стравам привабливого зовнішнього вигляду, утворюють хрумку скоринку, зменшують втрату вологи та ймовірність прилипання продуктів до поверхні. І якщо ви плануєте готувати в найближчому майбутньому рибні котлети в паніровці або кабачкові нагетси, зробіть домашні панірувальні сухарі. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Алла Павлівна на своїй сторінці allavitenko19 у соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти: сухі шматочки хліба.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Часто вдома залишаються шматочки хліба, які ніхто не хоче доїдати, а викинути не піднімається рука. Саме в цьому випадку слід зробити домашні панірувальні сухарі, які потім можна використовувати для приготування котлет, нагетсів та різних паніровок для інших страв.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Шматочки сухого хліба спочатку потрібно подрібнити. Найзручніше це зробити за допомогою кухонного комбайна або блендера. Якщо ні того, ні іншого немає, їх необхідно прокрутити в м'ясорубці декілька разів.

Читайте також: Як приготувати вдома хрусткі курячі нагетси.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

Викладаємо подрібнену хлібну крихту на деко для випічки і ставимо його в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин (залежно від її потужності). Через кожні 5 хвилин перемішуємо, щоб панірувальні сухарі підсушилися рівномірно.

Потім виймаємо з духовки та чекаємо, поки вони охолонуть. Пересипаємо сухарі в скляний посуд або паперовий пакетик і герметично закриваємо, щоб туди не потрапили різні комахи або сміття. Також можна використовувати бляшанки для сипучих продуктів та ємності з-під дитячого харчування з кришками.

Зберігати панірувальні сухарі потрібно в сухому приміщенні, що добре провітрюється, з рівнем вологості 70-75% і температурою 0°С -+20°С.

Фото: instagram.com/allavitenko19

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.