20 лютого розпочалася Масляна – веселе народне свято, яке символізує проводи зими та зустріч весни. І якщо ви вже робили млинці з грибним жюльєном або млинцевий торт із вишнями і сметанним кремом, цього разу здивуйте рідних заварними млинцями. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: борошно (250 г), яйця (3 шт.), молоко (350 мл), кип'ячена гаряча вода (350 мл), цукор (2 ст. л.), рослинна олія (3 ст. л.).
Приготування:
Усі інгредієнти для приготування млинців на молоці необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури, а молоко трохи підігріти.
Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо цукор та сіль. Збиваємо вінчиком, щоб усі кристали розчинилися. Додаємо половину молока та борошна, добре перемішуємо та додаємо другу частину молока. Потім вливаємо гарячу воду і добре вимішуємо тісто, щоб не було грудочок. Можна залишити його на 15-20 хвилин за кімнатної температури.
Читайте також: Вареники з сиром – головна страва на Масляну в Україні: як їх приготувати.
Добре розігріваємо млинцеву сковороду з рослинною олією, виливаємо на неї перший половник. Розподіляємо заварне тісто так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Випікаємо ще близько 1-2 хвилин і знімаємо зі сковороду. Готові млинці не забуваємо змащувати вершковим маслом.
Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити повітряні млинці з вівсяного борошна.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні млинці з гречаного борошна.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.