Лайм

Як швидко зварити буряк: кулінарні лайфхаки, які знадобляться перед святами

Прості рекомендації полегшать процес готування

Буряк входить до складу не лише популярного салату "Шуба", який багато людей готують на новорічні свята. Цей компонент використовується і для приготування багатьох інших страв, тому не завадить знати, як можна швидко його зварити. Детальніше про можливі способи - далі на theLime.

Читайте також: Як зробити вінегрет смачнішим: секрет приготування, який знають не всі.

Фото: unsplash.com

Як варити буряк, щоб він не втратив колір, смак і корисні властивості

Перший крок - ретельно його вимиваємо. Робити це можна не лише руками, але й губкою для миття посуду. Другий – хвостики, які є в молодого буряка, слід обрізати не повністю, аби не порушити його структуру. В протилежному випадку плід втратить свою соковитість, а після варіння стане тім'яним і водянистим.

Тепер про способи приготування: кілька варіантів

В мікрохвильовці

Беремо коренеплід, витираємо його повністю насухо, далі робимо проколи по всій площині, кладемо в пакет або просто в ємність для мікрохвильовок і ставимо готуватися на 10-12 хвилин при максимальній температурі.

Ще один можливий варіант: покласти буряк у глибоку ємність, затягнути зверху харчовою плівкою і поставити його варитися.

У каструлі

Кладемо митий буряк в емальований посуд, заливаємо його окропом – так, щоб він повністю був покритий водою, чекаємо поки вода закипить, і варимо коренеплід протягом 30 хвилин. Далі зливаємо воду і ставимо буряк охолоджуватися під холодну воду - залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Справа у тому, що такий різкий температурний перепад доведе компонент до готовності.

У пакетах

Чистий буряк кладемо у пакет або в кілька пакетів, все добре упаковуємо (ретельно зав'язуємо пакети), аби вода в них не проникала - у такому випадку весь сік залишиться всередині буряка. Заливаємо теплою водою коренеплід і варимо його півгодини. Далі робимо як у попередньому випадку: опускаємо інгредієнт під холодну воду, залишаємо на 10-15 хвилин.

Читайте на тему: Як правильно варити заморожені креветки: скільки води, солі і часу потрібно.

Фото: unsplash.com

У духовці

Розігріваємо духовку до 200° C, далі беремо пакет для випікання або фольгу, упаковуємо сухий буряк в один із зазначених варіантів, розміщуємо коренеплід у духовку на 30 хвилин або ж трішки довше (в залежності від вашої духовки) і ставимо таймер для надійності, щоб випадково не забути. Через 30 чи більше хвилин дістаємо пакет із духовки, не розпаковуючи його перекладаємо у каструлю з холодною водою на 15 хвилин - у такому випадку буряк не буде контактувати з водою, а роль каталізатора варіння зіграє різкий перепад температури.

В мультиварці

Половину чаші наповнюємо водою, зверху ставимо контейнер для пароварки, який йде в комплекті. Якщо буряк невеликий за розміром, кладемо його цілим; якщо ж великий, ріжемо навпіл і потім кладемо зрізом догори. Закриваємо кришку мультиварки і в режимі меню знаходимо опцію "На пару", ставимо готуватися на 40-45 хвилин.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Приготуйте ці швидкі закуски на Великдень-2024: рецепти смачних страв

Як у домашніх умовах приготувати прості закуски на святковий стіл, якщо до вас раптом прийшли несподівані гості на Великдень 2024

Що не можна одягати на Великдень: Андре Тан дав 5 модних порад

Український дизайнер Андре Тан розповів, що не можна одягати на Великдень-2024 – цей одяг краще залишити для інших випадків

Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс"

Приготуйте на Великдень 2024 сирну паску з карамеллю, шоколадом та арахісом, яка за смаком схожа на батончик "Снікерс"