Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з риби. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили ніжні рибні котлети з хека, цього разу побалуйте близьких цією рибою, запеченою з овочами в духовці. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Як зробити швидкі "рибні" котлети із крабових паличок: простий рецепт.
Інгредієнти: риба хек, цибуля, морква, сіль, копчена паприка, перець, борошно.
Приготування:
Цибулю та моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді. Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву тремо на великій тертці.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо спочатку цибулю, а потім і моркву.
Тушкуємо все разом, періодично перемішуючи. Додаємо копчену паприку та сіль, перемішуємо та знімаємо з вогню.
Читайте також: Як приготувати ніжні та корисні котлети з червоної риби та броколі.
Хек очищаємо від кісточок, нарізаємо шматочками, злегка відбиваємо молотком і солимо.
Потім у глибоку миску висипаємо борошно – воно необхідне для того, щоб запанірувати рибу.
Розігріваємо сковороду з олією. Кожен шматок риби обвалюємо з усіх боків у борошні. Обсмажуємо хека з обох боків до отримання скоринки.
Потім беремо форму для випічки і викладаємо на неї, чергуючи, шарами обсмажені овочі та рибу.
Розігріваємо духовку до 180°С і відправляємо туди рибу приблизно на 20 хвилин.
- Читайте також на theLime, як зробити котлети з консервованої сардини та рису.
Цікаві новини для вас:
- Під час посту можна готувати смачні пиріжки: як приготувати тісто без яєць і молока.
- Салат з мівіною може бути дуже смачним: блогерка поділилася оригінальним рецептом.
- Як приготувати капустяники з картоплею: рецепт смачної страви, яка доповнить меню на Великий піст.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.