Лайм

Як приготувати царське варення з порічок: вдалий рецепт для випічки

У цьому варенні фантастично поєднуються смаки літніх ягід і зберігаються при цьому всі вітаміни

Літній сезон консервування у розпалі і господині поспішають приготувати смаколики з сезонних ягід і фруктів. Якщо у вас є вибір ягід - малини, смородини і порічок - спробуйте приготувати царське варення. Воно має неймовірний смак і аромат, виходить досить густим, тож його можна буде використовувати взимку до різноманітної випічки.

Авторським рецептом царського варення поділилася відома фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

"Це варення точно все з'їдять! Воно дуже смачне і ароматне, а колір просто чудовий! Часто додаю його до пляцків, бо має кислинку і не приторне. Готується з різних ягід. Порічку можна замінювати смородиною і навпаки", - пояснила Лілія "родзинку" смаколика.

Інгредієнти:

  • порічки (червона або біла смородина) - 1 л (500 г),
  • смородина - 1 л (500 г),
  • малина - 0,5 л,
  • лимон (апельсин) - 1 шт.
  • цукор - 1250 г.

Приготування:

Ягоди - порічки і чорну смородину - потрібно ретельно помити і дати висохнути. Потім додати до ягід малину і перебити все блендером або ж пропустити через м'ясорубку.

Після того рідку ягідну масу треба перелити у каструлю, де буде варитися варення, і додати перемелений лимон.

"Його ми використовуємо з цедрою, але обов'язково треба вийняти кісточки", - звернула увагу блогерка.

Читайте також: Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса.

Після того ягідну масу треба засипати цукром, перемішати і поставити на невеликий вогонь. Під час варіння з варення прибираємо піну і доводимо до кипіння.

"Як тільки варення закипить, забираємо його з плити. Довго варити непотрібно, щоб варення не втратило колір і щоб зберегти вітаміни", - пояснює Лілія.

Потім гаряче варення слід розлити по сухих стерилізованих банках і закрити кришками, залишивши на 5 хвилин перевернутими вверх дном.

"Даємо варенню охолонути і вже можемо зберігати його як готовий продукт", - додала блогерка.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати з вишень пряний соус до м'яса: смачний рецепт на зиму.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю