Лайм

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Страви з цього тіста виходять неймовірно ніжними й просто тануть у роті

Тісто філо — це розкачане до напівпрозорості прісне витяжне тісто, з якого виготовляють ніжну, крихку, шарувату випічку. Воно має приємну текстуру і пришвидшує приготування багатьох страв, якщо ви використовуєте заморожене, та просто чудово смакує.

theLime пропонує приготувати з цього тіста (а готове його можна придбати в будь-якому супермаркеті) смачний і корисний рибний пиріг за рецептом знаменитого британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.

Читайте також: Швидка картопляна піца від Ектора Хіменеса-Браво - потіште родину цікавою стравою.

Цей рецепт входить до його всесвітньо відомої кулінарної книги "5 інгредієнтів", а сам він називає цей пиріг "божевільно простим", стверджуючи, що для приготування потрібно лише 28 хвилин.

Інгредієнти:

  • Філе лосося чи хека - 400 г
  • Шпинат -250 г
  • Зелена цибуля, пучок - 1 шт.
  • Сир твердий - 150 г
  • Тісто філо - 150 г (чотири листки)
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Для змащування тіста:

  • Вершкове масло - 30 г

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

Пам'ятайте, що під час роботи з тістом філо не потрібно шкодувати масла - ретельне змащування листів маслом надає такій випічці неймовірної хрусткості і золотавості.

Розігрійте духовку до 200°C.

Залийте рибне філе окропом і залишіть на кілька хвилин.

Сир натріть.

Зелену цибулю наріжте, викладіть у сковороду та нагрійте на сильному вогні. Влийте 20 мл олії і обсмажуйте 2 хвилини, помішуючи лопаткою.

Викладіть шпинат до зеленої цибулі на сковороду, залиште на 30 секунд і вимкніть вогонь. Перекладіть у форму для запікання разом з олією, що залишилася в сковороді.

З рибного філе злийте воду, розламайте шматки риби пальцями й розкладіть зверху на цибулю з шпинатом. Посоліть і поперчіть.

Більшу частину натертого сиру викладіть на рибу і розподіліть рівномірно.

Викладіть зверху на начинку листи тіста філо, перемащуючи їх теплим вершковим маслом.

Зверху розкладіть решту сиру та запікайте в духовці 15-17 хвилин до золотистого кольору.

Цікаві новини для вас:

  1. Готуємо українські палюшки - особливий рецепт лінивих вареників.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні