RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ефект Бабченко: подробиці резонансного "вбивства" під Києвом та спецоперації силовиків

Колишній чоловік найняв кілерів, щоб отримати гроші вбитої дружини

Колишній чоловік найняв кілерів, щоб отримати гроші вбитої дружини Нацполіція

Резонансне "вбивство" під Києвом 53-річної Надії Головач і її 31-річної дочки Юлії Зайковської, замовлене колишнім чоловіком Надії, отримало дуже несподівану розв'язку.

Як виявилося, силовикам вдалося спрацювати на випередження і, незважаючи на початкові заяви про те, що обидві жінки були жорстоко вбиті, врятувати жертв жадібного чоловіка.

"Апостроф" розповідає всі подробиці трагедії, яка виявилася голлівудським трилером з несподіваним хепі-ендом.

Пропали по дорозі в Київ

Близько 20 години 17 серпня Надія Головач і Юлія Зайковська виїхали на своєму авто Toyota Rav4 з Броварів у напрямку Києва. Через півгодини в дорозі Юлії намагався додзвонитися її бойфренд, але телефон раптово перестав відповідати. Чоловік чи то не надав цьому уваги, чи то не запанікував, але звернувся до поліції тільки 18 серпня, заявивши про зникнення Юлії та її матері.

Правоохоронці публікують інформацію про зникнення жінок, а також надають ЗМІ їх фото, з проханням допомогти з розшуком зниклих.

На тлі резонансних вбивств в різних областях України, в мережі одразу ж починають підозрювати недобре.

Автомобіль в полі

Через добу поліція знайшла покинутий автомобіль Toyota Rav4 в полі під Києвом. Всередині авта знайшли особисті речі жінок, документи на машину та водійські права. Також на автомобілі виявлено відбитки пальців і біологічні зразки. У мережі з'являються чутки, ніби жінки були вбиті. Однак достовірних даних про це немає.

Викрадення через борги

Тим часом 20 серпня в ЗМІ з'являється інформація, що Надію і Юлію нібито могли викрасти через борги, в які залізла Головач. Про це говорять броварські бізнесмени, розповідаючи, що у Надії Головач в Броварах є готельний комплекс.

Вбивство через поділ майна

Пізно увечері 20 серпня мережу шокує звістка про те, що обидві жінки були вбиті. Як виявилося, Надія тривалий час займалася в суді розділом майна зі своїм колишнім чоловіком. Коли чоловік зрозумів, що програє справу, він змовився зі своєю новою дружиною і замовив вбивство колишньої дружини і її дочки. За подвійне вбивство він заплатив 50 тисяч доларів.

Прес-секретар Генпрокуратури України Лариса Сарган також повідомляє, що виконавці злочину вже затримано.

Вранці 21 серпня також з'являються фотографії чотирьох виконавців вбивства.

Ефект Бабченко

Поки в мережі починають гаряче обговорювати жорстоке вбивство з корисливих мотивів, поліція видає нову шокуючу інформацію: обидві жінки живі. Правоохоронці провели вражаючу спецоперацію, піймавши виконавців і замовника.

Як розповіли в СБУ, вони отримали інформацію про те, що житель Броварів, який є власником промислово-будівельної компанії, через третіх людей шукає кілера. Чоловік і жінка вирішували через суд питання про право власності, зокрема на частки в бізнесі, нерухоме та рухоме майно, в тому числі приватний літак.

В ході спецоперації СБУ звела посередника з "кілером" і провела імітацію вбивства, щоб надати замовнику фотодокази.

Згодом правоохоронці затримали замовника з його новою дружиною, а також посередника, якому він доручив знайти кілера. Крім цього, затримана й дружина посередника, яка знала про підготовку вбивства.

Проти фігурантів справи відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство).

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити