RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дебати на "Олімпійському": про що говорили Порошенко і Зеленський

19 квітня в Києві на НСК "Олімпійський" пройшли дебати між кандидатами в президенти Петром Порошенко і Володимиром Зеленським.

Дебати почалися на стадіоні о 19:00. Порошенко піднявся на одну сцену до Зеленському. Нагадаємо, там були встановлені дві сцени, одна навпроти іншої. Передбачалося, що кожен кандидат буде виступати на своїй сцені.

Порошенко і Зеленський перед початком дебатів потиснули один одному руки. А першим з вступним словом виступив шоумен. Далі політики задавали один одному питання, для мови обох кандидатів було виділено певний час.

Зеленський виступив українською мовою, він розповів людям про двох різних Порошенко. "Один займається корупцією, інший відкриває школи", - заявив кандидат. Крім цього Зеленський розповів, як зустрічався з Порошенком на Банковій і той питав його навіщо йому йти в президенти.

Порошенко також говорив державною мовою і висловив свою позицію: "Ви не кіт в мішку. Ви - мішок. У вас в мішку - олігархи і колишні регіонали", - звернувся він до Зеленському. Також Порошенко звинуватив опонента в образах України, поки йде війна.

Зеленський відповів на питання чинного президента. "Ви мені задаєте питання, на які повинні самі відповісти - чому не закінчилася війна? Тому, що... ось такий ви головнокомандувач!", - сказав він. Шоумен заявив, що тримає кулаки, за те, щоб оточення Порошенко не було в політиці.

Обидва кандидати зійшлися на тому, що готові стати на коліна перед матерями загиблих солдатів на Донбасі. Зеленський став на коліна перед глядачами, а Порошенко відвернувся спиною і став на одне коліно перед присутньою на сцені вдовою загиблого бійця.

Зеленський подякував президенту за безвіз, томос, армію, мову. Однак він підкреслив, що це все не його заслуги, а дипломатів, Філарета, солдат.

Порошенко в той же час визнав, що Зеленський хороший актор, але народ не розуміє, яким він буде політиком. Також Порошенко назвав Зеленського обгорткою: "Ви, Володимире, - провідник олігархів, обгортка, за якою ховаються олігархи і представники колишньої влади".

На таку репліку Зеленський відповів, що Порошенко мабуть більше розбирається в обгортках цукерок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися відео та фото підготовки до дебатів.