RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Це не розмінна монета: Зеленський зробив потужну заяву про долю Криму

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Крим не стане "розмінною монетою" при переговорах з Росією про завершення конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав на форумі "Age of Crimea 2020" в Києві 26 лютого.

"Сьогодні ми робимо все, все можливе, щоб припинити війну на Донбасі і не втрачати щодня найкращих наших українців, на це спрямовані всі наші зусилля. Але це не означає, що Крим знімається з порядку, зможе стати ціною миру на Донбасі", - зазначив глава держави.

Також Зеленський додав, що питання з Кримом неможливо вирішити "вже завтра".

За словами глави держави, щороку в Україні 26 лютого буде відзначати нове державне свято - День опору Криму російській окупації.

"Важливо забезпечити мовлення на Крим, тому що людям там потрібна об'єктивна інформація. Кримськотатарський телеканал ATR ніхто не позбавить державної підтримки - це питання вирішується", - додав він.

Не залишив без уваги Зеленський і питання з переселенцями з Криму. За його словами, для них побудують 500 квартир, про що Україна вже домовилася з Туреччиною.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп прийняв рішення продовжити на рік санкції проти Росії, введені у зв'язку з її агресією проти України.