RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Лукашенко звинуватив Росію у брехні і спробі "заховати хвіст"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що затримані в Мінську "вагнеровці" були першими з групи в 180-200 осіб, яких планували закинути в країну, а в Росії зараз намагаються приховати правду.

Як повідомляє БЕЛТА, про це він розповів 1 серпня, коли заслухав доповідь голови КДБ Білорусі Валерія Вакульчика і голови Слідчого комітету Івана Носкевича.

За словами Лукашенка, заяви властей РФ про цілі перебування росіян на території Білорусі є брехнею.

"Я дивлюся, примовкли і наші старші брати. Вже не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося. Ясно, що у цієї групи були інші цілі. Молодці, що з'ясували , що це перша група. Я так розумію, це тільки перша група з 180 або 200 людей, яка планувалася до перекидання в Білорусь ", - сказав він.

Глава Білорусі додав, що має з цього приводу достовірні дані.

"І до того ж, коли я це говорю (я прочитав доповідь), це точні дані сьогодні. І спроба там зараз заховати "хвіст" в Росії і сказати, що ось мало не вони з нами погодили приїзд цієї групи, це повна нісенітниця. Це дурниця, що з нами Росія погоджувала знаходження військових іншої держави, хоч і без зброї, на території Білорусі. на брехні ми політику не побудуємо", - заявив Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", затримані під Мінськом бойовики російської приватної військової компанії "Вагнера" дають суперечливі свідчення.