RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні з'являться "фантомні патрулі": до чого готуватися водіям

В Україні поряд з системою автоматичної фіксації ПДРвпроваджують нові засоби для виявлення порушників, так звані "фантомні патрулі".

Про це на брифінгу 8 вересня заявило керівництво МВС.

"Фантомні патрулі" представляють собою системи фіксації в неавтоматическом режимі.

"У патрульній машині встановлюється прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному. Це надає можливість поліцейському бути мобільним та забезпечує додатковий момент превенції порушень. Наразі закуповується 4 тестові програми, тендер вже оголошено. А на майбутню програму 2021-2023 роки закладена купівля кількасот таких приладів", - розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Очікується, що до кінця року на дорогах з'явиться 4 тестові програми, а в найближчі кілька років з'являться 300 патрульних авто, обладнаних такими системами.

Система контролю швидкості в Україні буде складатися з трьох частин:

- стаціонарні камери, встановлені в місцях підвищеної аварійності;

- камери, які встановлюють в поліцейські авто;

- камери типу TruCam.

Як повідомляв "Апостроф", на українських автострадах до кінця 2020 року будуть встановлені 220 камер автофіксації порушень.