RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Одесу можуть внести в "червону" зону: названо терміни

Заступник директора обласного лабораторного центру МОЗ України Сергій Дементьєв заявив, що Одеська область може опинитися в "червоній" зоні карантину.

В Україні понад 10 тис. нових випадків коронавірусу за добу: статистика на 5 березня

Про це повідомляє видання "Думська".

За словами експерта, кількість випадків коронавірусу в області швидко зростає. За останній тиждень добове зростання захворюваності склало 31%, також показник госпіталізації зріс з лютого вдвічі - до 40%. Тому вже в кінці березня - на початку квітня Одеська область може потрапити в "червону" зону.

"Це говорить про те, що епідемічний процес в Одеській області активізувався. Сьогодні в Україні діють чотири червоні зони. Одеса знаходиться у жовтій. Але з урахуванням динаміки епідпроцесу у нас є великі шанси в кінці березня потрапити в "червону" зону", - зазначив Дементьєв.

Експерти говорять, що найчастіше почали хворіти діти. Також зафіксовано більше випадків важкого перебігу хвороби у пацієнтів.

Як повідомляв "Апостроф", третя хвиля коронавірусу в Україні може бути значно складнішою за попередню. У сусідній Польщі прогнозують, що при оптимістичних обставинах добовий приріст нових хворих досягне 20 тисяч. Тому, незважаючи на старт вакцинації, українці не повинні нехтувати правилами захисту і дотриманням соціальної дистанції.