RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Фіскали прийшли з обшуками в "Нафтогаз": перші подробиці

У п'ятницю, 11 червня, співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) України проводять обшуки в офісі АТ НАК "Нафтогаз України" в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактом можливого ухилення від сплати ПДВ на суму 2,7 мільярда гривень.

Про це повідомили в прес-службі ДФС.

У повідомленні уточнили, що з жовтня 2015 року посадові особи АТ НАК "Нафтогаз України" не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного у ВАТ "Газпром" (Російська Федерація). Таким чином до бюджету не надійшло 2,7 млрд гривень ПДВ.

"Підприємства-виробники теплової енергії фактично споживають газ, що знаходиться в газотранспортній системі України, однак АТ НАК" Нафтогаз України "не оформляє документи щодо поставок газу і не підписує відповідних актів прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ практично не поставляється, а надається послуга балансування газу в ГТС, в результаті чого операції з поставки газу документально не оформляються", - сказано в повідомленні прес-служби ДФС.

Співробітники Державної фіскальної служби зібрали достатньо доказів, які можуть говорити про факт ухилення від сплати податків.

"Отримано докази, що посадові особи НАК "Нафтогаз України" не подавали до Енергетичної митниці ДФС повного пакета документів", - відзначили у фіскальній службі.

В ході досудового розслідування буде дано правову оцінку дій посадових осіб АТ НАК "Нафтогаз України" і Енергетичної митниці ДФС. Остаточну суму завданих державі збитків буде встановлено в ході судово-економічної експертизи.

Як повідомляв "Апостроф", у четвер, 10 червня, співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводили обшуки в медичних установах акціонерного товариства "Укрзалізниця" у справі про закупівлю послуг ПЛР-тестування за завищеними цінами.