RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Пішов за відомим напрямом: ЗСУ підбили російський корабель "Всеволод Бобров"

Українські Військово-морські сили завдали чергових втрат Чорноморському флоту Росії. Підбито російський корабель "Всеволод Бобров".

Це підтвердив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

За його словами, російське судно тилового забезпечення зараз горить.

"Загорівся російський корабель тилового забезпечення “Всеволод Бобров”, один з найновіших у російському флоті", - сказав представник Одеської ОВА.

Про те, що українці завдали удару по черговому російському кораблю повідомив і журналіст Андрій Клименко. За його даними, судно "Всеволод Бобров" спалахнуло у ніч на 12 травня внаслідок дій ВМС України. Це - морський, сталевий, однопалубний корабель з вінторульовими колонками, рубкою, з вільною площею палуби в кормовій частині, подвійним дном, подвійними бортами, що підрулюють носовими пристроями та буксирною лебідкою.

Окрім того, корабель має водолазний комплекс із барокамерою для глибоководних водолазних занурень. Його корпус з льодовим класом Arc4 розрахований на проходження льодом завтовшки 0,6 метра. На ньому є всі умови для роботи та відпочинку: його оснащено сауною, басейном, спортзалом, комфортними каютами з індивідуальними санітарними блоками.

"Це нове судно. Воно прийшло у Чорне море з Балтики лише 07/01/2022... Клас автоматизації А1 на кораблі забезпечує безвахтове обслуговування систем та агрегатів. Автономність судна становить 60 діб", - зазначив журналіст.

Судно входить у склад 205-го загону управління допоміжного флоту з базуванням у Севастополі, капітаном призначено Олега Германа.

Раніше ми публікували відео знищення фрегата "Адмірал Макаров", який підбили у п'ятницю, 6 травня, біля острова Зміїний. На борту судна прогримів вибух, а потім спалахнула масштабна пожежа.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗСУ знищили російський ракетний крейсер "Москва" ракетами "Нептун".