RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Південній Осетії готуються до "референдуму" щодо включення до РФ: названо дату

Ватажок самопроголошеної і невизнаної світом Південної Осетії Анатолій Бібілов планує провести референдум щодо входження цих територій до складу країни-терориста РФ вже 17 липня.

Про підписання так званого "указу" Бібілов повідомив у своєму телеграм-каналі.

13 травня, у п'ятницю, Анатолій Бібілов, на місце якого скоро прийде Алан Гаглоєв, підписав "указ" про дату проведення референдуму, нібито "керуючись історичним прагненням народу Республіки Південна Осетія до возз'єднання з Росією і відповідно до пункту 16 статті 50 Конституції РПО".

У нелегітимному документі йдеться про референдум 17 липня 2022 року з питання "Ви підтримуєте об'єднання Республіки Південна Осетія та Росії?". Таку ініціативу вже "одностайно підтримала" ЦВК.

Водночас Алан Гаглоєв - переможець травневих "виборів" ще раніше заявляв, що "як тільки настане час, Південна Осетія буде готова провести референдум щодо входження до Російської Федерації".

При анонсуванні майбутнього референдуму ватажок окупованого регіону Грузії почав типову прокремлівську риторику про "старшого брата", "здійснення великої мрії" та "спільну історію".

У свою чергу МЗС Грузії ще раніше висловлювалось про неприйнятність приєднання Південної Осетії до Росії, наголошуючи, що в умовах окупації референдум не матиме юридичної сили.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в кінці березня ватажок Південної Осетії Бібілов оголосив про швидке об'єднання окупованого грузинського регіону з РФ.

Цьому передувало анонсування ватажком так званої "ЛНР" Пасічника референдума про входження квазідержавного утворення до складу Російської Федерації.