RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Як утеплити квартиру до зими: 7 простих способів

Навіть у самому затишному інтер'єрі, особливо цієї зимою, може стати некомфортно і холодно.

"Апостроф" дізнався, як можна повернути до будинку трохи тепла, не вдаючись до якихось радикальних змін щодо масштабного утеплення квартири.

Щільні штори

Вікна із щільними м'якими шторами до підлоги захистять кімнату від протягів. Чим товстіша і ширша тканина, тим краще вона захистить від вітру, що задуває в щілини.

Вовняні килими

Східні чи скандинавські килими на підлозі та стінах зігріють не лише візуально, а й за прямим призначенням. Ковролін з щільним ворсом допоможе утеплити найбільш вразливі ділянки вздовж плінтусів.

Читайте: Як утеплити фасад будинку своїми руками: покрокова інструкція

Відкриті батареї

Батареї повинні бути відкриті та не заставлені меблями або шторами, які значно знижують тепловіддачу радіаторів, беручи на себе близько 20% тепла. За батареєю можна додатково встановити екран із фольги.

Подіум-ліжко

У найбільш захищеній від холоду зоні можна облаштувати своєрідний дерев'яний подіум і перемістити туди спальне місце за принципом: чим вище - тим тепліше. Крім того, під ним можна складувати речі.

Читайте також: Утеплення вікон на зиму: як вибрати вигідний вам варіант

Текстиль

Більше текстилю, гарного та різного. Килими з м'яким довгим ворсом, подушки в наволочках із кашеміру, теплий флісовий плед у велику клітку не лише прикрасять будинок, а й утеплять його власника.

Дерев'яна текстура

Дерево, крім того, що екологічний матеріал, має властивість створювати в інтер'єрі особливу ауру тепла. Його можна використовувати як матеріал для аксесуарів або покриття для підлоги.

Візуальне тепло

Дизайнери інтер'єру знають, що теплі кольори зігрівають приміщення на рівні сприйняття. Пошукайте червоні, помаранчеві, коричневі, жовті або теракотові шпалери або поекспериментуйте з аксесуарами цих відтінків.

Нагадаємо, раніше ми писали, як утеплити квартиру зсередини перед морозами.