RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відновлювати стає складніше: в Укренерго розповіли про ситуацію з електропостачанням

Через пошкодження електростанцій і високовольтних мереж унаслідок масованої ракетної атаки окупантів 26 січня продовжується робота над відновленням енергетичної інфраструктури, але з кожною атакою цей процес стає все складнішим та триває довше. Найскладніша ситуація на Одещині. Водночас до всіх обленерго доведені ліміти споживання електроенергії.

Про це повідомляє "Укренерго".

Читайте також: У всіх має бути порівну: наскільки справедливо відключають світло в Києві

За їхніми даними, 28 січня споживання світла трохи зменшилось, тому що вихідний день. Проте дефіцит в енергосистемі залишається значним. Водночас окупанти пошкодили електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа.

"Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання", - йдеться у повідомленні.

Найскладніша ситуація зараз виникла на Одещині. Через значні пошкодження відновлення планової схеми живлення області потребує більше часу, ніж до цього.

"Укренерго", виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше", - зазначається у повідомленні.

Графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту, кожен обленерго у своєму регіоні складає самостійно. З ними можна ознайомитися за посиланням.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українців заманюють на фейковий Telegram-канал про відключення світла. Ми давали корисні поради, як не потрапити на гачок шахраїв.