RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ніколи не визнаємо: Байден виступив з потужною промовою в річницю окупації Криму

У річницю окупації українського Криму Росією президент США Джо Байден заявив, що їхня країна ніколи не визнає незаконну анексію півострова.

Про це повідомляють на офіційному сайті Білого дому.

За його словами, сім років тому Росія порушила міжнародне право і вторглася до Криму, порушивши суверенітет і територіальну цілісність України. Тому Штати пообіцяли допомагати Україні протистояти агресії з боку РФ.

"США продовжують підтримувати Україну і її союзників сьогодні, як і з самого початку цього конфлікту. В цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим - це Україна", - сказав Байден.

Він підкреслив, що США продовжать роботу по притягненню Росії до відповідальності за її зловживання і агресію в Україні.

Американський президент зазначив, що їхня країна буде вшановувати пам'ять Революції Гідності, коли українці боролися за свою країну на Майдані.

Як повідомляв "Апостроф", Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Росію припинити окупацію Криму і звільнити всіх політичних в'язнів. Сім років тому в Сімферополі тисячі людей вийшли на вулиці проти російської агресії і анексії півострова.