RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Пентагон дав Кремлю тонкий натяк: США будуть зміцнювати оборону України

США продовжать зміцнювати потенціал Збройних сил України та модернізувати військову сферу Грузії, а також закликають союзників посилити підтримку обох країн.

Про це заявив директор по Південній і Центральній Європі Пентагону Алтон Буланд на відеоконференції Атлантичної ради в середу, 4 серпня.

"Ми продовжимо зусилля з вибудовування потенціалу українських збройних сил для захисту України, щоб це було більш ефективно, і проведення реформ оборонного сектора. Продовжимо зусилля з модернізації військової сфери Грузії", - сказав він.

Чиновник зазначив, що на саміті Північноатлантичного альянсу в Брюсселі лідери країн-членів підтвердили свою заяву за підсумками зустрічі в верхах 2008 року про можливе членство України та Грузії.

"Ми віддані наданню політичної та практичної підтримки Україні та Грузії. Це посилає сигнал як нашим партнерам, так і потенційним супротивникам", - говорив він.

Також Буланд закликав союзників посилити підтримку обох країн, оскільки проведення військових реформ, модернізація збройних сил і "зміцнення стійкості партнерів" важливі для захисту від загроз в регіоні.

Нагадаємо, держави-члени НАТО в Бухаресті у квітні 2008 року прийняли політичну заяву про те, що Україна і Грузія з часом вступлять до Альянсу, проте поки відмовилися надавати обом країнам Плани дій з підготовки до членства, що є першим кроком в юридичній процедурі вступу в організацію.

Раніше ми писали, що надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що країни-члени НАТО не включають поки Україну до складу Альянсу через те, що бояться прямої війни з Росією.