Лайм

Солодкі печені яблука – традиційна страва на Спаса: як їх приготувати

Поекспериментуйте з різними начинками

Напередодні Яблучного Спасу, який цього року ще відзначають 19 серпня, господині підшукують рецепти, щоб на свято порадувати близьких незвичними та обрядовими стравами. У цей день прийнято запікати яблука з різними начинками, тому theLime вирішив підібрати для вас декілька простих рецептів таких ласощів.

Читайте також: Медовий, Яблучний і Горіховий: коли в Україні святкують Спаси за новим календарем.

Печені яблука з сиром та корицею

Інгредієнти: великі яблука (4 шт.), сирна маса або кисломолочний сир (350 г), вершкове масло (30 г), волоський горіх, кориця, кунжут, мед.

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-210°С.

Яблука промиваємо під проточною водою, витираємо, зрізаємо ножем верхівки у плодів. Акуратно вичищаємо з яблук м'якоть разом із серцевиною.

Заповнюємо яблука сирною масою або сиром зі сметаною. На сир викладаємо маленький шматочок вершкового масла. Посипаємо кунжутом, нарізаними горіхами та корицею.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо на неї яблука. Відправляємо в розігріту духовку та випікаємо близько 15-20 хвилин.

Перед подачею готові яблука поливаємо медом.

Фото: instagram.com/_yuliiali_

Читайте також: Рецепт до Яблучного Спасу: як приготувати запашний штрудель з яблуками.

Печені яблука з вівсянкою та ягідним соусом

Інгредієнти: середні яблука (2 шт.), кисломолочний сир 5% (60 г), плющена вівсянка (40 г), білий йогурт 2,5% (50 г), ягоди (за смаком), мед, горіхи, шоколад, кориця.

Приготування:

Яблука промиваємо у проточній воді. З кожного яблука зрізаємо верхівку, очищаємо від серединки та наповнюємо сиром до середини.

Вівсянку обов'язково обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді 5-7 хвилин. Додаємо в кожне яблуко вівсянку та зверху знову шар сиру.

Форму або деко для випічки вистилаємо пергаментом, викладаємо яблука. Відправляємо в розігріту до 180°С духовку. Випікаємо 25 хвилин.

Поки яблучка запікаються, готуємо соус. У білий йогурт додаємо ягоди, перемішуємо. Потім поливаємо печені яблука.

Переглянути цей допис до Instagram

Торті на замовлення Рецепти Здорове харчування (@lena_blyshchyk)

Читайте також: Святять не тільки яблука та мед: що потрібно нести у церкву на свято Яблучного Спаса.

Яблучні кільця

Інгредієнти: яблука (2 шт.), листкове тісто (250 г), яйце (1 шт.), цукор (50 г), кориця (5 г).

Приготування:

Яблука промиваємо, нарізаємо кільцями завтовшки 1,5-2 см і вирізаємо серцевину.

Розкачуємо листкове тісто завтовшки приблизно 2 мм і нарізаємо на смужки шириною близько 1,5 см.

Обгортаємо яблука смужками тіста, кладемо кільця на деко, вистелене пергаментом, і змащуємо збитим яйцем.

В окремій мисці змішуємо цукор з корицею і занурюємо у суміш яблучні кільця.

Випікаємо в розігрітій до 200°С духовці приблизно 20 хвилин.

Фото: instagram.com/vera_cooking8

Цікаві новини для вас:

  1. Яблучний Спас: що не можна робити на велике свято.
  2. Яблучний Спас: історія свята та як його відзначають.
  3. Преображення Господнє: сильні молитви про Боже благословення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки