Лайм

Мінімум витрат і максимум користі: три способи приготування кураги в домашніх умовах

Кожен метод дозволить висушити абрикоси, але у кожного є свої нюанси

Сухофрукти - прекрасні суперфуди, що приносять максимальну користь для організму, курага серед них – найкорисніша. Вона є джерелом бадьорості, виводить надлишок рідини та сприяє спалюванню жиру в організмі. Цей сушений фрукт корисний при анемії, серцевих захворюваннях, а також зданий поліпшити зір.

theLime розповість про способи приготування кураги в домашніх умовах, щоб швидко і без затрат заготувати цей необхідний в раціоні кожної людини фрукт.

Читайте також: Царське варення з абрикосів: ідеальний рецепт "сонця взимку".

Сушіння на сонці

1. Абрикоси розрізаємо навпіл, промиваємо та витягуємо кісточки. Щоб абрикоси зберегли свій сонячний колір, їх можна замочити у розчині вітаміну C: розчиняємо 1 ч. л. дрібно подрібнених пігулок у 2 склянках води і залишаємо в ньому абрикоси на 5 хвилин.

2. Половинки абрикос викладаємо на деко або на піддон з нержавіючої сталі, перевернувши серединками наверх. Найкраще місце для сушіння кураги на відкритому повітрі - клітка чи ящик з великими отворами, в яких треба розкласти абрикоси на пергамент. Головна умова такого способу виготовлення кураги - поверхня, на якій сушаться фрукти, повинна добре продуватися знизу, що забезпечить рівномірне сушіння.

3. Конструкцію із фруктами залишаємо у сонячному місці з гарною вентиляцією, накривши сіткою чи марлею, на період від 4 днів до 2 тижнів. Увечері та в дощову погоду фрукти заносимо у приміщення, щоб вони не потягнули вологу з повітря.

6. Коли курага дійде по потрібного стану, її потрібно відправити до морозилки щонайменше на 48 годин - це допоможе знищити всі мікроби та бактерії.

Читайте також: Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів.

В духовці

1. Миємо абрикоси, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Потім притискаємо їхню закруглену сторону так, щоб м'яка частина злегка вивернулася нагору.

3. За бажанням намочуємо абрикоси у розчині з вітаміном С для збереження кольору.

4. Розкладаємо абрикоси на деко для випічки, застелене пергаментним папером, і ставимо приблизно на 6 годин у духовку, попередньо розігріту до 80-90°С. Через 6 годин перевертаємо абрикоси шкіркою вгору і залишаємо ще на 6 годин.

6. Готову курагу виймаємо з духовки і даємо їй охолонути. Зберігати можна у скляних банках з кришками.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

В електросушарці

1. Перебираємо і промиваємо абрикоси, розрізаємо на дві частини виймаємо кісточки.

2. Кілька разів проварюємо абрикоси у цукровому сиропі з 200 мл води та 500 г цукру, довівши загальний час термічної обробки до 30-45 хвилин.

4. Викладаємо половинки абрикосів на піддон електросушарки м'якою частиною вниз.

5. Сушимо курагу приблизно 12 годин при температурі 35°С, а через 18 годин збільшуємо її до 60°С, а потім знову зменшуємо до 35°С. Час сушіння – від 24 до 48 годин.

Цікаві новини для вас:

  1. Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла