RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Топ-чиновник Нацгвардії керував кривавим розгоном Майдану: з'явилися важливі докази

В мережі опублікували доказ того, що генерал Нацгвардії Володимир Гриняк керував силовим розгоном активістів на Майдані.

У розслідуванні Слідство.Інфо говориться, що Гриняк був активним фігурантом подій і його часто бачили серед силовиків в урядовому кварталі.

На стопкадрі з відео, яке зняли 18 лютого 2014 року біля Верховної Ради, видно, що Гриняк (на фото ліворуч) стоїть поряд з заступником начальника київської міліції Петром Федчуком і генералом Внутрішніх військ Миколою Миколенко. Приблизно в цей момент силовики почали наступати.

Сам Гриняк заявив, що на фото він потрапив випадково, коли проходив повз Верховну Раду.

"Я там жив і мав право ходити. Чи був я закритий в клітці, ви хочете сказати? Я відношення до масових заходів ніякого не мав", - сказав він.

У розслідуванні йдеться, що генерала Гриняка помічали щонайменше в п'яти різних місцях в урядовому кварталі поруч з силовиками.

На іншому стопкадрі чоловік, якого журналісти називають Гриняком, тримає в руці предмет, схожий на зброю.

Журналісти також повідомили, що 18 лютого Гриняка призначили керівником зведеного загону МВС. Від самого ранку до 16 години станції телефонного зв'язку фіксували Гриняка в районі Інститутській та прилеглих вулиць.

"Серед більш ніж сотні телефонних з'єднань, приблизно чверть - з тодішнім заступником міністра внутрішніх справ Віктором Ратушняком, який після Майдану втік з України. Решта - в основному з колегами з громадської безпеки МВС. Сам Гриняк не захотів пояснювати, про що розмовляв тоді з заступником міністра, коротко відповівши: "про кохання", - йдеться в розслідуванні.

Як заявила адвокат Євгенія Закревська, яка представляє потерпілих по справах Евромайдана, Гриняк був у числі осіб, які здійснювали загальне керівництво та координацію "беркутівців".

Сам генерал заявив, що під час Революції Гідності допомагав Майдану, зокрема повідомляв секретну інформацію про плани силовиків і тодішнього керівництва МВС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відомий український журналіст і публіцист Віталій Портников розповів про два яскраві моменти, які він пережив на Евромайдані.