RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Сайт СБУ став об'єктом потужної DDOS-атаки після викриття мережі хакерів

У четвер, 18 лютого, через потужну хакерську атаку перестав працювати сайт Служби безпеки України. Незадовго до цього українська спецслужба в сотруднічістве з колегами з США і Франції викрила діяльність транснаціональної групи хакерів з Києва, яка здійснювала кібератаки на європейські та американські компанії.

У коментарі агентству "РБК-Україна" прес-секретар СБУ Артем Дехтяренко не пов'язує ці події, стверджуючи, що до DDOS-атаці ймовірно причетні російські спецслужби.

За його словами, потужна атака на сайт СБУ триває вже не перший день, тому він працює з технічними перебоями.

"Очевидно, що вона пов'язана з останніми діями СБУ щодо захисту національних інтересів і протидії РФ, яка веде гібридну війну проти України, зокрема, і в інформаційному просторі", - стверджує спікер української спецслужби.

Зараз фахівці спецслужби працюють над тим, щоб якомога швидше налагодити безперебійну роботу сайту, новини СБУ розміщує на офіційних сторінках в Facebook і Telegram.

Раніше прес-служба СБУ повідомила про ліквідацію в Києві транснаціональної групи хакерів, які починаючи з вересня 2020 року здійснювали кібератаки на європейські та американські компанії. Хакери використовували шкідливе програмне забезпечення Egregor. З його допомогою вони робили шифрування комп'ютерних мереж компаній, викрадали особисті дані клієнтів і співробітників, блокували роботу веб-ресурсів. За відновлення і нерозголошення даних вимагали криптовалюту.

Жертвами київських хакерів стали 150 компаній, яким завдано збитків у розмірі не менш ніж 80 млн доларів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штаті Флорида (США) невідомі зловмисники втрутилися в роботу очисних споруд в окрузі Пінеллас, яка обробляє воду для 15 тисяч чоловік. Хакери зламали систему управління і спробували підвищити рівень гідроксиду натрію в воді більш ніж в 100 разів.