RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії заарештували опозиціонера, якого зняли з літака: у чому його звинувачують

В Краснодарі (РФ) заарештували на два місяці відомого російського опозиційного політика, екс-главу партії "Відкрита Росія" Андрія Пивоварова - 31 травня його зняли з літака в аеропорту Пулково (Санкт-Петербург) і затримали.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Першотравневий районний суд Краснодара заарештував на два місяці екс-главу партії "Відкрита Росія", яку пов'язують з Михайлом Ходорковським, Андрія Пивоварова.

Пивоварова затримали 31 травня в аеропорту в Санкт-Петербурзі, проти нього порушено кримінальну справу про діяльність "небажаної організації", якою називають громадську організацію "Відкрита Росія". Поряд з цим, відомо, що організація Пивоварова припинила існування набрання чинності законом про "небажані організації".

Слідство вважає, що Пивоваров може ховатися від правосуддя і продовжувати "займатися діяльністю проти основ конституційного ладу РФ". Також звинувачення звертало увагу, що Андрій Пивоваров не має постійного місця проживання в Краснодарі, де ведеться слідство.

Захист Пивоварова виступив проти обрання йому запобіжного заходу, пояснюючи це тим, що опозиційний політик не знав про відкриття проти нього кримінальної справи - з моменту відкриття провадження до затримання Пивоварова пройшло дві доби.

"Слідчий повинен суду обгрунтувати неможливість обрання іншого запобіжного заходу. Це не корупційний злочин, не злочин проти особистості", - заявив адвокат політика.

Сам Андрій Пивоваров вважає, що кримінальне переслідування проти нього пов'язано з тим, що він збирався балотуватися в депутати Держдуми цієї осені.

Як повідомляв "Апостроф", 2 червня під час засідання за участю членів уряду невизнаний білоруський лідер Олександр Лукашенко підтвердив, що опозиційному журналісту Роману Протасевичу, літак з яким було примусово посаджено в Мінську, може загрожувати страта.