RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Хоче підірвати вплив: в США зробили п'ять висновків про агресивну політику Кремля

Росія ніколи не визнавала однополярний світовий порядок, який після розпаду СРСР утворився на чолі з США. Саме тому Кремль веде агресивну поліітку в спробах придушити вплив Штатів.

Про це йдеться в дослідженні американського аналітичного центру RAND Corporation під назвою "Російські глобальні інтереси і дії".

Фахівці виділив п'ять основних висновків, виходячи з поведінки Росії.

  1. Кремль розглядає існуючий міжнародний порядок як систему, яка базується на домінуванні США, і вважає за необхідне прискорити її трансформацію в багатополярної моделі. У ній Росія бачить себе потужним гравцем з ключовим голосом.
  2. Росія вирішила вводити "селективний глобальний підхід" для закріплення на глобальному рівні. Вона робить це в різних точках світу, де тільки для цього виникають відповідні можливості.
  3. РФ користується різними геополітичними інструментами, перш за все дипломатичними, економічними та військовими для створення таких сприятливих умов. При цьому часто Кремль порушує норми міжнародного права.
  4. Головна мета Росії - підірвати вплив головного противника - США.
  5. Можливості Росії вельми обмежені, але вони постійно нарощуються і представляють зростаючу загрозу не тільки інтересам США і їх союзників, але і всім демократичного світу.

Нагадаємо, що Росія продовжує нарощувати своє домінування в Чорному морі при пасивному спостереженні НАТО.