RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Окупанти знову пішли на штурм, але були розбиті: зведення Генштабу на ранок 20 травня

Вже 86-ту добу йде війна України з російськими окупантами, ворог продовжує наступати в районі Лисичанська та Сєверодонецька.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не відзначено. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку противник проводить інженерне обладнання позицій у районі Азаровки Брянської області. Окупанти обстріляли з артилерії та мінометів населених пунктів Бояро-Лежачі, Бруски, Старі Вирки Сумської області та Грем'яч Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог намагається утримати зайняті рубежі. Продовжувалися бойові дії в районі населених пунктів Тернове та Веселе. Крім того, ворожі обстріли зафіксовані поблизу Російських Тишків.

На Слов'янському напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Довгеньке, Велика Камишеваха та Долина.

На Донецькому напрямку ворог активізував наступальні та штурмові дії щодо покращення тактичного становища. Обстрілював наші позиції з мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації з метою руйнування фортифікаційних споруд наших підрозділів уздовж усієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку противник проводить періодичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Діброва та Закотне.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог вів штурмові дії у напрямку Сєверодонецька, успіху не мав, зазнав втрат і вимушено відступив. Тривають бойові дії у районі Тошківки.

На Бахмутському напрямі , за підтримки артилерії та мінометів, окупанти наступали на Вискріву, намагаючись також покращити своє тактичне становище недалеко від Володимирівки та Василівки. Росіяни зазнали втрат у районі населеного пункту Олександропілля.

На Авдіївському напрямку противник за підтримки артилерії вів штурмові та наступальні дії в районі Веселого – був змушений відступити.

На Курахівському напрямку ворог здійснював масовані артилерійські обстріли цивільної інфраструктури та вів безуспішний наступ у районах Новомихайлівки та Олександрівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогнем реактивної та ствольної артилерії та мінометів противник обстрілював інфраструктуру та мирні домогосподарства. У районі Новодарівки зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції.

На Южнобузькому напрямі загарбники активних бойових дій не проводили. Обстрілювали житлові будинки із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Продовжували інженерне обладнання позицій та другої лінії оборони.

Зберігається висока можливість продовження бойових дій для поліпшення тактичного становища та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

На Бессарабському напрямі ситуація не змінилася.

Корабельні угруповання противника у Чорному та Азовському морях продовжують блокування цивільного судноплавства.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 14 атак ворога.

Знищено техніку противника:

  • вісім танків,
  • чотирнадцять одиниць бойової броньованої техніки,
  • шість одиниць автомобільної техніки супротивника.

Підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА типу "Орлан-10".

Як розповідав "Апостроф", президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, куди входитиме артилерія, радари, військове обладнання.