RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Мінус один колаборант: у Херсоні під час удару по готелі загинув ексдепутат Ради

У неділю, о 05:30 ранку, 25 вересня, у тимчасово окупованому Херсоні, де планують створити "загони оборони" з мирних громадян, при ударі по готелі загинув ексдепутат від "Партії регіонів", колаборант Олексій Журавко.

Про це повідомив пропагандистський телеканал RT у Telegram.

Читайте також: Занадто розслабилися: ЗСУ у Херсоні накрили вогнем казарми окупантів

Внаслідок чергової російської провокації, а саме обстрілу одного з готелів Херсона, загинув Олексій Журавко, який у 2014 році переїхав до Росії, а у 2022 році повернувся до окупованого міста та почав співпрацювати з росіянами. Журавко є колишнім депутатом від "Партії регіонів" у 5 та 6 скликаннях парламенту.

Поруч із місцем, де знаходився колаборант, також була група російських пропагандистів з телеканалу RT, яких завалило уламками, але вони залишилися живими. За даними телеканалу, по готелю випустили дві ракети, одну з них збили.

Нагадаємо, окупаційні війська ЗС РФ продовжують здійснювати репресії щодо проукраїнських громадян та мирного населення у Херсонській області. Вони виганяють українців із будинків і змушують будувати оборонні позиції.

Раніше ми розповідали, що увечері 17 вересня в окупованому Херсоні сталася стрілянина. Окупаційна адміністрація та росЗМІ повідомили, що російські загарбники ведуть бій з українською ДРГ, яка нібито потрапила до непідконтрольного Києву населеного пункту. Пізніше з’явилася інформація, що ЗС РФ інсценували боєзіткнення з українською ДРГ у Херсоні та самостійно влаштували стрілянину для пропагандистського сюжету.