RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Коли набуде чинності новий пакет санкцій проти Росії: журналіст назвав дату

Санкції Європейського союзу проти Російської Федерації можуть набути чинності вже 24 лютого, а щодо Білорусі, яка підтримує агресора, — ще раніше.

Про це у Twitter написав журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

Читайте також: Україна може отримати частину конфіскованих активів Росії: що відомо

Повідомляється, що санкційні обмеження щодо Білорусі можуть бути введені ще раніше, перегляд цінової межі на нафту РФ може відбутися на початку весни.

"Десятий пакет санкцій ЄС щодо Росії набуде чинності у перші роковини повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого. Санкції щодо Білорусі можуть бути введені ще раніше. Перегляд цінової межі на російську нафту може відбутися на початку березня", - написав Йозвяк.

Сьогодні, 22 січня, у Європейській комісії розпочали консультації з послами Євросоюзу, щоб ухвалити новий пакет санкцій проти країни-окупанта, до якого увійдуть обмеження і проти Білорусі за допомогу Росії у ведені повномасштабної війни в Україні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки має намір оголосити російську приватну військову компанію "Вагнер", яка воює в Україні, транснаціональною злочинною організацією. Також проти неї запровадять обмежувальні заходи.