RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На фронт зі своєю машиною не можна: яке нововведення зробили для військових та волонтерів

Волонтери шукали за кордоном і в країні тисячі машин, яких дуже потребують ЗСУ, проте силам територіальної оборони регіонального управління "Північ" заборонили використання особистого транспорту для "службових цілей".

Про це повідомляє Радіо.Свобода.

Водночас, автомобілі, які раніше були передані волонтерами та благодійними організаціями, потрібно поставити на баланс частин.

Читайте також: "Тачка на Трокачку": як тероборона "воскрешає" вантажівки для фронту

На даний момент мізерний відсоток автомобілів, які використовують військові для своїх завдань, мають повноцінну приписку до військової частини та відповідні номерні знаки. Здебільшого це "різношерстий зброд" з єврономерами або взагалі без таких.

Оперативне командування "Північ" заборонило використовувати військовим особисті та "благодійні" авто, щоб таким чином упорядкувати автопарк та виключити ситуації, коли авто приганяють нібито під "військові цілі", а насправді їх використовують цивільні особи у своїх цілях.

Однак і волонтери, і бійці вбачають у цьому низку проблем. Власні машини, на яких люди приїжджали воювати, ніхто не ставитиме на баланс частини, оскільки після цього машина стане власністю в/ч, а не фізичної особи-власника.

Крім того, іноді волонтерські автомобілі просто неможливо поставити на облік, оскільки "не гумовий" штат частини вже, за документами, заповнений, хоча в цей же час частина автопарку вийшла з ладу під час бойових дій, але ще вважається приписаною до частини.

Нагадаємо, що в умовах військового стану в Україні держава може конфіскувати автомобіль у власника на потреби ЗСУ.