Лайм

Готуємо соковиту лазанью з домашнього тіста: покроковий рецепт

Побалуйте свою родину на дозвіллі

Лазанья – традиційна страва італійської кухні, приготована з шарів тіста разом із шарами начинки, залитими соусом. Шари начинки можуть бути з м'ясного фаршу, помідорів, шпинату, інших овочів, сиру тощо. theLime підібрав простий рецепт такої страви, яку можна зробити на дозвіллі вдома.

Відповідним відео поділилися на YouTube-каналі "Смачна кухня з Наталією Данилюк".

Читайте також: Канелоні – великі макарони-трубочки з начинкою: як їх приготувати з фаршем та сиром.

Інгредієнти для листів для лазаньї (13-15 шт.): борошно (300 г), яйця (3 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), вода (за необхідності 20-30 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для соусу Болоньєзе: м'ясний фарш (500 г), кетчуп (250 мл), цибуля (50 г), часник (2 зубчики), сіль, перець, спеції.

Інгредієнти для соусу Бешамель: молоко (500 мл), вершкове масло (50 г), борошно (50 г), сіль, перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Спочатку приготуємо листи для лазаньї: у глибоку миску просіюємо через сито борошно, додаємо в нього дрібку солі та яйця. Починаємо замішувати тісто, додаємо за необхідності трохи води. Коли тісто буде сформовано, збризкуємо його рослинною олією.

Потім вимішуємо домашнє тісто досить довго – так, як показано на відео.

Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо "відпочити" приблизно на 30 хвилин.

Спочатку приготуємо молочний соус Бешамель: у каструлю викладаємо вершкове масло, розтоплюємо його на середньому вогні, доводимо практично до кипіння. У гаряче вершкове масло висипаємо борошно і відразу ж починаємо вимішувати все вінчиком.

Потім поступово – невеликими порціями (50 мл) – вливаємо молоко. Продовжуємо вимішувати та знову додавати молоко. Це необхідно для того, щоб у соусі не було грудочок.

В самому кінці додаємо сіль та спеції до смаку, доводимо соус до кипіння, постійно перемішуючи, і знімаємо з вогню.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Макарони як в ресторані: рецепт із куркою, шпинатом та вершковим соусом для смачної вечері.

Тепер приготуємо соус Болоньєзе: розігріваємо сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо на ній м'ясний фарш, постійно перемішуючи.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком. Часник також очищаємо і тремо на дрібній терці.

Додаємо цибулю та часник у обсмажений фарш, перемішуємо. Обсмажуємо декілька хвилин, потім вливаємо томатну пасту чи соус. Солимо, перчимо до смаку. Накриваємо кришкою і на слабкому вогні тушкуємо 15-20 хвилин.

Тим часом підготуємо домашнє тісто для лазаньї: розділяємо тісто на кілька частин і розкочуємо їх дуже тонко - за розміром форми для випічки.

В окремій каструлі гріємо воду, солимо її і відварюємо кожен лист для лазання окремо - занурюємо в киплячу воду буквально на кілька секунд.

Викладаємо у форму для випікання шарами: листи для лазаньї, потім соус Бешамель, соус Болоньєзе, посипаємо зверху натертим сиром і повторюємо так само кілька разів поспіль.

Духовку заздалегідь розігріваємо. Випікаємо лазанью за температури 180°С приблизно 40 хвилин, потім посипаємо знову натертим сиром і випікаємо ще 10-15 хвилин.

Подаємо апетитну лазанью до столу та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними та соковитими: цікавий спосіб.
  2. Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу.
  3. Тонке тісто та смачна начинка: рецепт найшвидшої домашньої піци в духовці.

Новини партнерів

Читайте також

Навіщо водії возять шкарпетку з рисом в авто: три причини

Досвідчені водії назвали лайфхаки з рисом в автомобілі - ця крупа вбирає зайву вологу і неприємні запахи

Його обожнюють за пікантний смак і аромат: як приготувати смачний гратен з картоплі і сиру

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як готувати гратен з картоплі і сиру

Наближається "Чорна п'ятниця": як упіймати найкращі знижки

Вже скоро настане Чорна п'ятниця 2024 - розповідаємо, як утриматися від спонтанних покупок і упіймати найбільші знижки