RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Топ-пропагандисти Кремля зганьбилися з черговим фейком

Російський пропагандист Дмитро Куліков в ефірі телеканалу "Росія 1" видав діалог з художнього фільму "Тридцять три" за цитату з інтерв'ю актора Євгена Леонова з "західним журналістом".

На це звернув увагу користувач Twitter Gulay_Pole, який опублікував відео з фрагментом передачі і уривком радянської кінокартини.

"[Його] запитали: "А ви бували за кордоном? "Він каже: "Так, в Польщі, Чехії і в Німеччині". "Туристом?" "Ні, в піхоті". Політолог назвав цитату "об'єктивним фактом", зафіксованим в інтерв'ю з іноземним виданням. "Це правда", - підтвердив ведучий програми Володимир Соловйов.

На наступний день Куліков зізнався, що переплутав Євгена Леонова з його персонажем Іваном Травкіним. "Я обмовився. Я потім вже згадав за рамками ефіру. Але значення це не змінює. Актор Леонов це зафіксував в ролі, цей культурний архетип. Принципово значення не змінюється, а щодо факту - це обмовка", - прокоментував політолог радіостанції "Говорить Москва".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російський пропагандист Семен Пегов, відомий своєю підтримкою бойовиків на Донбасі, заявляє, що Росія має намір роздати бойовикам на Донбасі паспорта РФ.