RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Новий глава АП Зеленського назвав головного кандидата на секретаря РНБО

На посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони розглядають кандидатуру колишнього міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив глава Адміністрації президента Андрій Богдан.

Але також він кілька разів і обмовився, назвавши Данилюка претендентом на посаду "глави РНБО" (її займає президент України).

У відповідь на питання про те, чи рекомендував би він особисто Данилюка на пост секретаря РНБО, Богдан заявив: "На мій погляд, це високий фахівець, який може провести необхідні реформи саме в сфері оборони, у сфері закупівель озброєнь і в сфері саме менеджерських рішень, які потрібні там нові. Ми вважаємо, що Міністерство оборони, відповідний законопроект вже працює на сьогоднішній день, і РНБО має очолювати непрофесійний військовий. Там повинні бути менеджери з достатньою довірою західних партнерів, з рівнем знань саме про матеріальне забезпечення армії, і проведення максимально якісних змін саме технічного забезпечення та забезпечення озброєнням".

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський призначив свого бізнес-партнера, сценариста і співзасновника студії "Квартал 95" Сергія Шефіра першим помічником.