RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Перший крок до зняття санкцій: Меркель висловилася щодо повернення Росії в ПАРЄ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що підтримує ідею повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, але за умови виконання певних умов з боку Москви.

Про це вона повідомила на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає "24 канал".

Вона зазначила, що в Європі як і раніше різні думки щодо присутності РФ в асамблеї. На думку Меркель, європейській спільноті не вдасться "вирішити проблему (мова йде про агресію РФ проти України - "Апостроф") без діалогу".

"Що стосується повернення Росії, тут потрібно звернути увагу на дві речі: з одного боку, ми спостерігаємо за протизаконними діями Росії, особливо в тому, що стосується України. Це проблема, яку не можна залишити без уваги міжнародної спільноти. З іншого боку, ми знаємо , що без діалогу і контактів не зможемо вирішити проблему", - заявила канцлер.

При цьому Меркель підкреслила, що повертати Росію в ПАРЄ "за всяку ціну" європейські дипломати не мають наміру, але "Німеччина буде докладати зусиль, щоб РФ знову повернулася до роботи в Асамблеї".

Як повідомляв "Апостроф", раніше представник України в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявляв, що травневе рішення комітету міністрів країн-учасниць ПАРЄ про повернення РФ в асамблею не призведе до непоправних наслідків і скасування санкцій.