RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Витягли прямо з авто: в Білорусі затримано засновника відомої ІТ-компанії, відео

В суботу, 17 жовтня, в Мінську пройшли жіночий і студентський марші солідарності. Силовики під час акції затримали близько 40 осіб, серед яких і засновник відомої ІТ-компанії Bamboo Group Владислав Герчиков.

Про це повідомляє TUT.BY.

Владислава Герчикова затримали у власній машині у дворі на вулиці Козлова під час студентської акції. Момент затримання потрапив на відео.

Друзі Герчикова розповіли, що його повинні були доставити в ЗаводськеРУВС. О 23-ій вечора 17 жовтня стало відомо, що Герчикова утримують в сумнозвісному СІЗО на Окрестіна.

Владислав Герчиков є засновником групи технологічних компаній Bamboo Group, в білоруському офісі якої працює близько 100 чоловік. Компанія робить два EdTech-проекти, один з них для Білорусі - це платформа Знай·бай, яка включає в себе електронні щоденники і журнали, генератор розкладів, а також менеджер системи освіти. Інший, під назвою BeED - для країн Азії.

Як повідомляв "Апостроф", 15 жовтня в Мінську на марш солідарності вийшли люди з інвалідністю. Силовики почали хапати навіть їх - відомо про затримання кількох людей, серед яких адвокат Бюро з прав інвалідів Алег Граблевський.