RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні зменшили ліміти споживання світла: в "Укренерго" назвали причину

В Україні до всіх обленерго доведені трохи зменшені ліміти споживання електроенергії протягом доби через ремонт одного з блоків теплових електростанцій. Обсяг виробленої електроенергії у системі було знижено.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram.

Читайте також: Туреччина допоможе Україні подолати масові відключення світла: подробиці

Споживання світла 29 січня залишилося на рівні минулої доби - зі значним дефіцитом.

Через ворожі обстріли пошкоджені енергоблоки електростанцій, тому виробництво електроенергії на працюючих станціях не може повністю покрити її споживання. На даний момент триває робота по відновленню об’єктів енергетичної інфраструктури, що пошкодили окупанти під час масової атаки російськими ракетами 26 січня.

"З технічних причин в ремонт виведено один з блоків теплових електростанцій, відповідно обсяг виробленої електроенергії в системі знизився. Через це до всіх обленерго доведені дещо зменшені ліміти споживання, які діють упродовж доби", - йдеться у повідомленні.

Наразі на Одещині продовжують діяти аварійні відключення, а також відновлюють планові графіки живлення області.

Графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту, кожен обленерго у своєму регіоні складає самостійно. З ними можна ознайомитися за посиланням.

Раніше ми писали, що у листопаді в Україні скасували податки на ввезення генераторів та акумуляторів з-за кордону, а доставляти їх без мита та ПДВ можна буде за допомогою "Укрпошти".