RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Плани викрито: ГУР розкрила наміри ворога зірвати контрнаступ ЗСУ

Зазнавши поразки у своєму намірі "заморозити" та знесилити українців, російські окупаційні війська повернулися до стратегії, яку вони застосовували у перші дні широкомасштабного вторгнення – у разі масованих атак цілями ворога стануть військові об'єкти та шляхи постачання західної зброї.

Про це розповів речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, інформує Gazeta.

За його словами, використовуючи таку тактику армія РФ намагатиметься зірвати контрнаступ ЗСУ, що за попередніми даними розпочнеться у квітні-травні 2023 року.

Читайте також: Зиму ми пройшли: куди тепер битимуть ракетами окупанти

"Метою масових ракетних ударів був блекаут і доведення до критичного стану енергетичної інфраструктури. Цей план провалився. Зараз ворог повертається до використання ракет та дронів, як це було під час першої тактики повномасштабного вторгнення. Тобто найбільш ймовірними цілями можуть знову стати військові об'єкти, шляхи постачання і все, що пов'язане з підготовкою до продовження процесу деокупації українських територій. Ворог намагатиметься зірвати наш наступ", - сказав він.

Нагадаємо, Олексій Резніков, міністр оборони України, недавно повідомив в інтерв'ю ERR, що наразі триває підготовка до контрнаступу, запланованого на квітень-травень. За його словами, цей контрнаступ буде здійснюватись у декількох напрямках, хоча деталі залишаються невідомими.

Також міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна може успішно здійснити контрнаступ навесні, використовуючи виснаження російської армії та отримання західної зброї.

Раніше ми публікували зведення Генштабу ЗСУ.

Вас може зацікавити:
ЗСУ відтіснили росіян від "дороги життя" під Бахмутом: карта

Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

ЗСУ ліквідували 2 тис. ворожих офіцерів: оприлюднено кількість та звання